Region

Pokopali je u vjenčanici: Slavila je u utrci pa umrla 13 dana kasnije

Hrvatska atletičarka Valentina Valjak preminula je prošle sedmice u Zagrebu u 33. godini nakon kratke i teške bolesti.

Valentina Valjak - Varaždinske vijest

Samo 13 dana prije smrti djevojka porijeklom iz Brezničkog Huma istrčala je Plitvički polumaraton i pobijedila, sedmicu prije smrti proslavila i 32. rođendan. No nije imala šanse boriti se za život.

Atletska porodica u velikoj je tuzi, ali i Valentinina porodica i zaručnik. Jer trebala je stati pred oltar u julu iduće godine.

“Dogodine bi bila doktor znanosti”, rekao je Valentinin brat Mario Valjak za Varaždinske vijesti i dodao:

“S obzirom na to da su i djed i baka, stric i teta i naši roditelji vezani uz Breznički Hum, a i Valentinina je želja bila da se jednog dana vrati na rodnu grudu svojih roditelja, pokopali su je u vjenčanici i sa zaručničkim prstenom na ruci…

Bila je uspješna u sportu, ali i za katedrom. Dobitnica rektorove nagrade i asistentica na geografskom odjelu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta pokopana je u srijedu na mjesnom groblju u Brezničkom Humu, pišu “Varaždinske vijesti“.

“Draga sekice, pokazala si nam svojim primjerom kako treba živjeti i boriti se kroz život. Nažalost, ti si svoju bitku života iznenada tragično izgubila u 32.godini jer očito nedostaje anđela na nebu”, napisao je na Facebooku brat Mario i dodao:

“Sjećanje na tebe neće nikada izblijediti, uspomene neće nikada nestati. Zauvijek te neizmjerno vole tvoji roditelji, tvoj brat sa obitelji, tvoj zaručnik sa obitelji. Počivaj u miru Božjem.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh