Region

Ovo je rudar koji je poginuo nakon što se na njega srušila tona uglja

Ivan Čajić (43), radnik Rudnika mrkog uglja “Bogovina” kod Boljevca, poginuo je na radnom mjestu kada ga je zatrpala i, najvjerovatnije, ugušila velika količina uglja.

Rudar Srbija - ATV

“Naš drug je sišao u rovni bunker kako bi motikom pokušao da malo razgrne ugalj”, pričaju njegove kolege.

U jednom trenutku, motika mu je ispala. Ivan je pokušao da je dohvati, ali se baš tada obrušilo nekoliko tona uglja koji ga je zatrpao.

“Odmah smo pokušali da ga izvučemo, ali smo uvidjeli da na taj način ne možemo da mu pomognemo”, pričaju rudari ,prenosi “Radiosarajevo“.

Otrčali smo do prekidača i pustili traku da se kreće. Sve je potrajalo između 10 i 12 minuta, dodaju.

“Tih nekoliko metara, koliko je trebalo da traka spusti ugalj, trajali su nam kao godine. Onda smo ugledali, najprije, noge, pa, tijelo i na kraju se pojavila i glava”, istakle su kolege nesretnog rudara.

Po riječima radnika, kada su ga pronašli, usta su mu bila puna sitnog uglja.

“Bio je vezan, međutim kada mu je motika ispala iz ruke on je kazao nadzorniku “jao ode mi lopata”. Nadzornik mu je rekao “nema veze, pusti lopatu, naći ćemo je kod zibrohranilice”. Međutim, kada se okrenuo, posljednje riječi su mu bile “odoh i ja”, pričaju radnici, koji naglašavaju da je oko 2,5 metra bio zaglavljen u uglju koji ga je zatrpao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh