Region

Detalji horora u susjedstvu: Ubio bivšu suprugu pa sebi prerezao vrat

U porodičnoj kući u Galižani nedaleko Pule u subotu navečer muškarac je usmrtio ženu, nakon čega je i sebi pokušao oduzeti život, izvijestila je Policijska uprava istarska

Hrvatska. ubistvvo - Glas Istre

Neslužbeno se doznaje da je riječ o bivšim supružnicima 50-tih godina.

Ubistvo u porodičnoj kući u Fažanskoj ulici u Galižani dogodilo se oko 18 sati, a policija je dojavu o tome primila od njihove kćeri koja živi u istoj kući.

Žena je ubijena oštrim predmetom dok je muškarac sebi pokušao oduzeti život nožem, prerezavši si grlo, piše “Glas Istre“.

Žena je pronađena mrtva u porodičnoj kući dok je muškarac vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u pulsku Opću bolnicu.

Istarska policija jutros je objavila kako će nad muškarcem koji je sinoć u Galižani ubio suprugu, a potom i sebi pokušao oduzeti život, provesti istragu zbog kaznenog djela teškog ubistva.

Kako navode, istraga će se provesti nakon što bude otpušten iz bolnice u kojoj su ga zadržali zbog ozljeda koje si je zadao.

Policija je zajedno s državnim odvjetnikom obavila uviđaj te su utvrdili sumnju da je D. A. prvo između 17 i 18 sati oštrim predmetom, a navjerovatnije se radi o nožu, prvo ozlijedio ženu, a potom i sebe.

Žena je od zadobivenih ozljeda preminula na mjestu događaja, a njeno tijelo prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Kako su izvijestili mediji, ubijena je imala 54 godine, a njezin suprug 60.

Prema saznanjima medija, već je više puta bio u policiji zbog remećenja javnog reda i mira u alkoholiziranom stanju. Zadnji put ovog ljeta.

Šokirani mještani imali su samo riječi hvale za ovu ženu, a znali su za njegogv problem s alkoholom.

Tvrde da je ubijena žena više puta tražila pomoć, ali niko od nadležnih nije reagirao. Kazali su da je muškarac u više navrata prijetio da će se ubiti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh