Region

Vučić zakazao hitan sastanak nakon tenzija sa Crnom Gorom

Podsjetimo, jučer u kasnim poslepodnevnim satima “eksplodirala” vijest iz Podgorice da je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen za personu non grata

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je sastanak za premijerkom Anom Brnabić i ministrom vanjskih poslova Nikolom Selakovićem na kojem će razgovarati o vanjskopolitičkim prilikama, odnosima u regionu s posebnim akcentom na posljednja dešavanja sa Crnom Gorom, saznaje “Blic”.

Moguće je, kako kaže izvor lista, da predsjednik Vučić bez obzira na mjere reciprociteta nakon što je Crna Gora protjerala ambasadora Srbije, zatraži zbog velikog broja Srba u toj zemlji, ali i zbog pozicije Srba u regionu, smirivanje strasti koje će biti praćeno i različitim konkretnim mjerama.

Sastanak je zakazan za sutra u 18 sati u zgradi Predsjedništva Srbije.

Podsjetimo, prvo je danas u kasnim poslepodnevnim satima “eksplodirala” vijest iz Podgorice da je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen za personu non grata i da je od njega zatraženo da napusti Crnu Goru.

Nekoliko sati kasnije, stigla je i prva reakcija iz Srbije, pa je Beograd uveo recipročne mjere.

Prema diplomatskoj noti koju je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uputilo crnogorskom MVP-u, ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević proglašen je također personom non grata. Dobio je rok od 72 sata da napusti teritoriju Republike Srbije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh