Region

Ambasador Srbije u Crnoj Gori mora napustiti državu: Proglašen personom non grata

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non gratu i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, saopšteno je večeras iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Crne Gore.

Vladimir Božović - Srbija Danas

“Nakon dužeg i kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajnim prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, ambasador je nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao ‘oslobođenjem’ i ‘slobodnom voljom crnogorskog naroda'”, navodi se u obrazloženju MVP-a Crne Gore.

Time je, ocjenjuju, unizio Skupštinu Crne Gore koja je 29. novembra usvojila Rezoluciju o poništenju odluka Podgoričke skupštine, kojima je ukinut dotadašnji suverenitet Crne Gore, prenosi “Radiosarajevo“.

Odlukom Podgoričke skupštine Crna Gora je prisjedinjena Kraljevini Srbiji, a kralj Nikola Petrović Njegoš je nasilno detronizovan.
“MVP je o svemu obavijestilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, a Božoviću će nota biti naknadno uručena”, navode u saopćenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh