Region

U Srbiji danas najveći broj novozaraženih do sada, potvrđena 3.882 nova slučaja

U Srbiji nastavlja rasti broj zaraženih pa su tako u posljednja 24 sata registrovana 3.822 novozaražena, od 14.015 testiranih, što je najveći broj slučajeva na dnevnom nivou do sada u ovoj zemlji.

Koronavirus - Siniša Pašalić/RAS Srbija

Zbog posljedica koronavirusa u jednom danu je preminulo 17 osoba, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva u Srbiji porastao na 989.

Raste i broj hospitalizovanih pa su u bolnicama su trenutno smještena 3.693 pacijenta, od čega se njih 163 nalazi na respiratorima.

Od početka pandemije pa sve do sada, u Srbiji je testirano 1.496.295, a pozitivno ukupno 81.086 osoba, podaci su Ministarstva zdravlja Srbije, prenosi “Klix“.

Podsjećamo da je Krizni štab zasjedao u četvrtak i da će uskoro biti donesene i nove mjere u Srbiji kako bi se suzbilo širenje koronavirusa i time smanjio broj slučajev.

Zbog ozbiljne situacije s koronavirusom u Srbiji izmjene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti stupile su na snagu u petak, te će se sata sprovoditi rigoroznije kažnjavanje za nepoštivanje mjera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh