Crna hronika

Objavljeni detalji trostrukog ubistva u Sloveniji. Rođak: Bili su skladna porodica

SLOVENIJU je prekjučer potreslo stravično trostruko ubojstvo i samoubojstvo. Gašper Bučar, 22-godišnji mladić, u mjestu Janče kod Ljubljane ubio je oca, majku i sestru nakon čega je presudio i sebi. Motivi zločina nisu poznati, mogu se samo nagađati.

“Kad su mi javili da su mrtvi, mislio sam da su se ugušili plinom. Ne bih ni u najluđim snovima pomislio da bi Gašper tako nešto učinio. Bili su skladna obitelj”, rekao je rođak Jože Groznik.

Kako su doznale Slovenske novice, policija je u ponedjeljak nešto prije 21 sat primila dojavu Gašperove sestre Klavdije koja ih je nazvala jer je on bio nasilan. Nedugo zatim i Gašper je nazvao policiju te im priznao da je ubio oca Antona, majku Nadu i Klavdiju.

Prvo ih je napao nožem pa upucao očevim oružjem
Kad su policajci stigli na mjesto zločina, nisu znali da je Gašper počinio samoubojstvo te su pokušali razgovarati s njim. Budući da se nije odazivao, ušli su u kuću gdje su zatekli tri tijela s ubodnim i prostrjelnim ranama, a onda i tijelo ubojice. Dosadašnja istraga pokazala je da je Gašper u suludi pokolj krenuo s nožem, nakon čega je usmrtio ostatak obitelji pa sebe.

Policija je potvrdila da se ubio oružjem u vlasništvu njegovog oca koji je bio lovac.

“Činio mi se kao dobar momak, moj sin i on odrasli su zajedno. Ne vjerujem da je to učinio. Ne vjerujem. Ako jest, poludio je”, rekla je žena bliska obitelji.

Ubojičini motivi sežu godinama unazad?
Glasnogovornik policije Valter Zrinski rekao je da Gašper nije imao dosje te da ne postoje informacije koje bi ukazivale na probleme u obitelji. No prema neslužbenim informacijama, Gašperov motivi ipak bi mogli bi biti obiteljski problemi još iz doba kad je njegov otac Anton pio.

Slovenske novice napisale su da je Anton u posljednjih desetak godina prestao piti te je zbog toga njegov odnos s obitelji i susjedima bio sve bolji. Gašpera je svima posebno hvalio i još nitko ne može vjerovati da ga je upravo njegov sin ubio, prenosi index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh