Region

Bujice nose automobile, “vodopadi” se slivaju na cestu, ulice pretvorene u rijeke

Šokantne video snimke koje su mještani objavili na društvenim mrežama pokazuju goleme količine vode kako se slijevaju niz ulice

Grčka - Screenshot - Fokus

Obilna kiša sručila se na Kretu u utorak i izazvala poplavu golemih razmjera. U gradu Hersonissosu, inače popularnom turističkom odmaralištu, kao i u okolnim mjestima poplavljene su ulice i kuće, a automobile su nosile bujice vode, javlja Reuters.

Šokantne video snimke koje su mještani objavili na društvenim mrežama pokazuju goleme količine vode kako se slijevaju niz ulice.

– Ko je rekao da na Kreti nemamo vodopad – stoji u naslovu jednog videa koji prikazuje bujicu kako se s visine slijeva na cestu.



Kiša koja pada od sinoć pretvorila je ulice u rijeke i nažalost učinila nemjerljivu štetu, rekao je Tassos Kouroupakis iz kretske Civilne zaštite za grčku državnu televiziju.

Ίσα που πρόλαβα και έφυγα.

Objavljuje ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΘΕΝΑΚΗUtorak, 10. studenoga 2020.

vatrogasci su izvijestili kako su dosad zaprimili 230 poziva upomoć kako bi spasili ljude koji su ostali zarobljeni u svojim domovima, prenosi “Fokus“.

Ovo je već drugi put u tri tjedna da je ovaj grčki otok pogodilo nevrijeme. Strašna oluja poharala je Heraklion, najveći grad na otoku Kreti 20. oktobra.

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΙΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ…….

Objavljuje Φραγκιός ΠαπαδογιαννάκηςUtorak, 10. studenoga 2020.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh