Region

Novi režim u Sloveniji: Ove zemlje su na crvenoj listi

U Sloveniji je od danas na snazi novi režim koji se odnosi na epidemiju virusa korona prema kojem su na crvenoj listi zemalja Hrvatska, Srbija, Austrija, Mađarska, Španija, Kipar i Vatikan za čije državljane je karantin obavezan uz određenne izuzetke.

Slovenija - Fokus

Od 20 italijanskih provincija, samo je Kalabrija ostala na narandžastoj listi, a sve ostale su na crvenoj listi.

Karantin po dolasku iz ovih zemalja u Sloveniju može se izbjeći negativnim testom za novi virus korona.

Karantin je, takođe, dozvoljen u 17 izuzetaka, uključujući prekogranične dnevne radnike migrante, međunarodne prevoznike, osobe u tranzitu ili članove stranih delegacija. Izuzetak su hitni poslovni ili hitni poslovni razlozi, kao i medicinske intervencije ili pregledi, prenosi “n1“.

Vlasnici nekretnina ili stambenih plovila, kao i stanari ili korisnici nekretnina, stambenih plovila ili parcela u kampu u Sloveniji takođe mogu preći granicu. Neki izuzeci se odnose i na članove uže porodice kada putuju zajedno.

Spisak je proširen sa 116 na 147 zemalja, od kojih neke uključuju samo određene administrativne jedinice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh