Region

Andrej Plenković: “Neće biti lockdowna niti policijskog sata”

Nakon sastanka Znanstvenog savjeta hrvatske Vlade, premijer Andrej Plenković poručio je kako je porast broja oboljelih u Hrvatskoj u opadanju, te kako za sada nema potrebe za strožim epidemiološkim mjerama, javlja Anadolu Agency (AA).

Andrej Plenković - Avaz.ba

Plenković je kazao kako je na sastanku Znanstvenog savjeta održanog u Banskim dvorima ocijenjeno kako su epidemiološke mjere protiv širenja koronavirusa koje poduzima Hrvatska vlada “primjerene, proporcionalne ugrozi koju u ovom trenutku epidemija predstavlja u Republici Hrvatskoj za zdravlje naših sugrađana“.

Upućujemo na visoki stupanj opreza, te apeliramo na provedbu svih mjera koje je do sada donosio Stožer civilne zaštite“, kazao je Plenković.

Mjere koje su do sada na snazi bit će produljene, a ukoliko Stožer procijeni da je potrebno postrožavanje mjera, one će se postrožiti, najavio je hrvatski premijer.

Zajednički je stav da kompletnog lockdowna neće biti niti će biti policijskog sata. Niti jedno ni drugo nije niti je ikada bilo na stolu“, poručio je Plenković.

Cilj je, naveo je, kvalitetno održavanje i izbjegavanje prekapacitiranosti zdravstvenog sustava, omogućavanje zdravstvene skrbi za sve, posebno najteže pacijente.

Dinamika zaraze se proteklih dana znatno smanjila u odnosu na prethodne tjedne“, ocijenio je Plenković.

Dodao je kako je porast oboljelih u postotku znatno niži, iako su brojke zaraženih na dnevnoj razini dosegle gotovo tri tisuće/hiljade.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh