Region

Zaraženi muškarac uhvaćen kako sjedi s tri osobe u kafiću

Utvrđeno je da je muškarac, bez korištenja zaštitne maske, u ugostiteljskom objektu bio sa tri osobe, a prije toga sa više zaposlenih u jednoj zdravstvenoj ustanovi

Koronavirus - Zena.blic.rs

Muškarac zaražen virusom korona tokom vikenda je zatečen u ugostiteljskom objektu u Varaždinu, gdje je bio sa tri osobe, a prije toga se družio sa nekoliko zdravstvenih radnika, saopšteno je danas iz varaždinske Policijske uprave.

Varaždinska policija je u subotu prije podne primila dojavu da četrdesetosedmogodišnjak pozitivan na virus korona krši mjere samoizolacije i liječenja u kući.

Postupajući po dojavi, policajci su ga zatekli u ugostiteljskom objektu u Varaždinu, nakon čega je sanitetom prevezen na adresu boravišta, prenosi “”Srna”.

Utvrđeno je da je muškarac, bez korištenja zaštitne maske, u ugostiteljskom objektu bio sa tri osobe, a prije toga sa više zaposlenih u jednoj zdravstvenoj ustanovi.

Nakon što mu istekne mjera samoizolacije, nad 47-godišnjakom će biti provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio krivično djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti, navode iz varaždinske policije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh