Region

Hrvatska: Andrej Plenković s predstavnicima FIBA-e

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima predstavnike Međunarodne košarkaške federacije na čelu s glavnim tajnikom FIBA-e Andreasom Zagklisom, javlja Anadolu Agency (AA).

Andrej Plenković s predstavnicima FIBA-e - Twitter

Na sastanku se razgovaralo o podršci sportu u uvjetima pandemije COVID-19, kao i pripremama za FIBA Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju, koji bi se trebao održati iduće godine u Splitu, saopšteno je iz Hrvatske vlade.

Hrvatska je domaćin jednog od četiri olimpijska kvalifikacijska košarkaška turnira, a u Splitu će sudjelovati šest nacionalnih reprezentacija: Njemačka, Meksiko, Tunis, Brazil, Rusija i Hrvatska.

S obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom COVID-19, kvalifikacijski turniri kao i održavanje OI u Tokiju pomaknuti su za ljeto 2021., te je na sastanku bilo riječi o financijskim uvjetima te mogućnostima organizacije turnira u skladu s epidemiološkim mjerama, navodi se.

Premijer Plenković naglasio je kako hrvatska Vlada kontinuirano ulaže u razvoj hrvatskog sporta i košarke koji pridonose brendiranju Hrvatske te pomaže aktivnostima Hrvatskog košarkaškog saveza, navodi se, kao i da je Vlada je u prošlom mandatu povećala proračun tadašnjeg Središnjeg državnog ureda za sport za više od 100 posto, a u vrijeme krize uzrokovane pandemijom COVID-19 osigurala plaće za sportske radnike.

Uz predsjednika Vlade na sastanku je sudjelovala ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a na sastanku su bili i predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković te glavni sekretar Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh