Region

Crna Gora: Bošnjačka stranka neće u Vladu

Bošnjačka stranka odbila je poziv mandatara Zdravka Krivokapića za ulazak u Vladu zbog određenih ideoloških razlika s nekim članicama nove vlasti.

Bošnjačka stranka (BS) neće biti članica buduće Vlade Crne Gore, javlja Anadolu Agency (AA).

Na sjednici Glavnog odbora Bošnjačke stranke, koja je održana u Rožajama, ocijenjeno je da je takva odluka donijeta zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika s nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja i odnosa prema manjinskim narodima.

“Ostajemo privrženi principima demokratije, vladavine prava i demokratskih reformi. Podržavaćemo sve procese koji su usmjereni evropskim integracijama, prozapadnom putu, snaženju institucija, unaprjeđenju položaja i statusa Bošnjaka, u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi“, kazali su iz Bošnjačke stranke.

Oni su istakli da će Bošnjačka stranka biti partner svim demokratskim snagama iz vlasti i opozicije, koje imaju te ciljeve i podržaće sva zakonska rješenja u tom pravcu. Kako se navodi, Bošnjačka stranka će budno pratiti sva naredna dešavanja i podržavati sve pozitivne i reformske procese.

Na sjednici je na prijedlog predsjednika Rafeta Husovića za novog potpredsjednika stranke izabran Jasmin Ćorović, kao i novi članovi Glavnog odbora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh