Region

Otkriveno ko je 22-godišnjak koji je pucao na policajca i ubio se, na FB napisao: Dosta je bilo prevara i bezobzirnog gaženja

Jedan svjedok rekao nam je da je čuo pucnjeve i izašao vidjeti što se događa, kad je ugledao policajca kako leži

depo

Na Markovu trgu u Zagrebu upucan je policajac, javlja reporteka N1 Ana Mlinarić. Prevezen je u bolnicu. Ne zna se je li osoba koja je pucala uhićena. Prilaze Vladi čuvaju policajci u pancirkama.

Ranjenog policajca oko 8.20 sati Hitna pomoć odvela je u bolnicu.

Komunicirao je s liječnicima iz Hitne pomoći, javlja naša reporterka.

Jedan svjedok rekao nam je da je čuo pucnjeve i izašao vidjeti što se događa, kad je ugledao policajca kako leži. “Ovoga nije ni u ratu bilo”, rekao je.

“Policijski službenici su na adresi Jabukovac pronašli osobu koja odgovara opisu počinitelja. Osoba je počinila samoubojstvo. Utvrđuju se sve okolnosti događaja”, priopćio je MUP.

Ravnatelj KBC-a Sestre Milosrdnice, Mario Zovak, za N1 je izvijestio o zdravstvenom stanju policajca ranjenog na Markovu trgu, koji je prebačen u tu bolnicu.

“Policajac je stabilno, vitalni znakovi su u redu, sada ide na CT prije daljnjih postupaka. Ima rane na lijevoj ruci i po jednu sa svake strane trupa”, rekao je Zovak za N1.

Kako piše Telegram.hr, napadač koji je jutros malo nakon 8 sati ranio policajca ispred zgrade Vlade, te ubrzo nakon pucnjave počinio samoubojstvo, je 22-godišnji Danijel Bezuk, doznaje Telegram iz izvora u policiji.

Oko podneva se pojavila informacija da je napadač ostavio poruku na Facebooku. “Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti”, napisao je nekoliko minuta nakon napada.

POLICIJA POTVRDILA DA JE NAPADAČ 22-GODIŠNJAK

Policija je ranije objavila kako je napadač 22-godišnjak koji do sada nije bio poznat policijskim dužnosnicima.

Dnevnik Nove TV objavio je da je napadač iz Kutine, te da dolazi iz braniteljske obitelji. Svjedok koji je razgovarao s novinarima Indexa kazao je da je napadač bio visok oko 180 cm, odjeven u trenirku s kapuljačom i nije imao masku. Oružje je nosio u desnoj ruci, vjerojatno kalašnjikov.UBIO SE NEDUGO NAKON NAPADA
Nakon što je ispred zgrade Vlade ustrijelio policajca, napadač je ispalio još jedan rafal prema Saboru, tvrde očevici, nakon čega je pobjegao s Markovog trga. Lov je počeo nedugo nakon pucnjave. Policija je pretraživala okolicu mjesta zločina, sve dok oko 9 sati nije objavljeno da je pronađeno tijelo osobe koja odgovara opisu počinitelja.

Tijelo je pronađeno na Jabukovcu, nekoliko minuta trčanja od zgrade Vlade. Sumnja se da je napadač počinio samoubojstvo pucajući si u glavu. Očevidom, koji se provodi na nekoliko lokacija na području grada Zagreba, rukovodi županijski državni odvjetnik iz Zagreba, uz stručnu pomoć Ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke i vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”,prenosi Depo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh