Region

Komšije o smrti dječaka (12) u selu Hajdukovo: Trenuci su bili u pitanju, nije imao snage da pozove mamu i tatu u pomoć

Još se ne zna tačan uzrok tragedije u Hajdukovu kod Subotice, u kojoj je život izgubio 12-godišnji dječak D.K. Odgovor će dati obdukcijski nalaz dječakovog tijela.

Policija RS - RAS Srbija

Do tada veselog dječaka, učenika šestog razreda OŠ “Petefi Šandor”, oplakuje cijelo selo. Nikome nije jasno kako se dječak zaigrao i šta je radio sam u pomoćnoj prostoriji kada je izdahnuo. Roditelji su ga pronašli bez znakova života, sa trakom za stezanje kablova oko vrata.

– Pretpostavljamo da je oponašao neki film ili crtani i da se tako zaigrao. To je jako elastična traka i vjerovatno su biti trenuci u pitanju i dječak nije imao vremena i snage da je sam skine ili pozove mamu i tatu u pomoć – pričaju komšije u Školskoj ulici u Hajdukovu.

Komšije su dodale da je dječak bio pametan i lijepo vaspitan.

– Ne možemo ni da zamislimo kako je roditeljima, oni su divna porodica. Zaista je strašno ovo što se dogodilo.

Porodica nastradalog dječaka nije željela da govori o nesrećnom događaju koji ih je zadesio.

– Razumite naš bol – kratko je za “Novosti” rekla dječakova baka.

Dječak D.K. biće sahranjen sutra na mjesnom groblju na Paliću.

Podsjetimo, tijelo dječaka je prije dva dana pronađeno u dvorištu porodične kuće u naselju Hajdukovo. Pretpostavlja se da je on najvjerovatnije izvršio samoubistvo iz nehata tako što je vezao sebi plastičnu vezicu oko vrata i zadavio se. Tijelo dječaka koji nije davao znake života u dvorištu su pronašli roditelji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh