Region

Oglasila se majka Milana koji je ubio Mariju: “Prije 3 dana moj sin je…” – Odlučila sve reći

Ispričala je da ne može da shvati da je njeno dijete bilo u stanju da počini taj strašni zločin.

Dušica Živojinović - Republika.rs

Bankarka u penziji Dušica Živojinović iz Velikog Gradišta (Srbija) samo nekoliko sati nakon što je zakukala kada je čula da je njen sin koji je bio poznat kao miran i povučen momak, inače vozač autobusa po Evropi, Milan Živojinović (41), juče po podne, usmrtio profesorku njemačkog jezika Mariju Stanojosku (31) iz Pančeva, pa onda i sebe, u potresnoj ispovijesti za “Republiku” ispričala je da ne može da shvati da je njeno dijete bilo u stanju da počini taj strašni zločin.

– Danas sam najnesresnija majka na svijetu jer je moj sin kojeg smo njegov otac i ja vaspitavali cijelog života da mora da zna da se izbori sa životnim problemima i da se izdigne iznad njih, uzeo nekom drugom život i sebi samom, i to kao već formiran čovjek. Ostavio je milion pitanja bez odgovora i majčin vapaj”zašto sine”. Ostavio je dva sina – dvije zlatne jabuke, majku , oca i sestru neutješne i slomljene- rekla je Dušica pokušavajući da bude pribrana u ogromnom bolu.

Nesretna žena se prisjeća kako je izgledao njen posljednji susret sa sinom prije tri dana, kada ništa nije ukazivalo da će tragedija da im zakuca na vrata.

– Posljednji put sam ga vidjela u nedjelju. U subotu je došao na vikend iz Kelna gdje je živio od prošle godine. Bio je lijepo raspoložen i ručali smo zajedno. Mazio se sa mlađim sinom koji inače, živi sa nama u Gradištu. Milan je otišao nazad normalno raspoložen, a vratio se da napravi katastrofu. Zašto to samo on zna. Mi nikada nećemo saznati istinu i to boli. Kako ja sada da njegovoj djeci, prijateljima i familiji objasnim šta se desilo, kad ni sama ne znam. Kvrcnulo mu je nešto u glavi – priča neutješna žena.

Jedina rođena Milanova sestra zanijemila od bola – htjela kod brata u goste.

Četiri godine mlađa Milanova sestra udata je i živi u predgrađu Minhena, a majci se pohvalila da je kupila voznu kartu da ide kod brata i sa nestrpljenjem je čekala da vidi kako se skućio.

– Moja kćerka je prošle nedjelje kupila voznu kartu da ide u Keln kod Milana, da vidi kako se snašao i kako je sredio novi stan. Poslala mu je slikanu kartu šaleći se sa njim da nema kud i da sada mora da je primi. Milan joj je rekao da jedva čeka da je vidi, a sada je krenula da vidi mrtvog brata u sanduku- na izmaku snage priča Dušica.

Bila mu je profesorica

Milan je na dan nesreće iznenada došao iz Njemačke i očevim autom je otišao u Pančevo gdje se našao sa Marijom, sa kojom je nekoliko mjeseci bio u emotivnoj vezi. Dušica kaže da joj sin nikada nije pričao o Mariji, ali da je znala je da mu je ona držala onlajn časove njemačkog jezika.

– Postalo mi je sumnjivo kada mi je Milan prije nekoliko mjeseci rekao da prestanem da Mariji uplaćujem naknadu za časove njemačkog koji je mu je držala onlajn. Kamo sreće da nije. Ja sam joj prije toga u Milanovo ime uplaćivala u jednoj banci svakog mjeseca određeni iznos, dok mi Milan nije rekao drugačije. “Ona više neće da joj plaćam”, rekao mi je tada. Više od toga ništa ne znam o njihovom odnosu – istakla je nesretna žena, zaključujući da je njen sin odlično govorio više svjetskih jezika i da je lijepo zarađivao.

Inače, Marija i Milan su u utorak oko 15 sati pronađeni mrtvi sa prostrijelnim ranama na glavi u njenom golfu, i pored njih je pronađen pištolj. Tužilac Višeg javnog tužilaštva u Pančevu je naložio obdukciju beživotnih tijela, a prema prvim rezutatima istrage osnovano se sumnja da je Milan iz strasti prvo ubio Mariju, a onda i sebe.

Do Pančeva se Milan iz Velikog Gradišta dovezao očevim autom, po koji je nesresni otac danas išao u za njega sada, ozloglašeni grad.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh