Region

Vučić potvrdio: Ana Brnabić ponovo će biti premijerka Srbije

Vučić navodi da je Brnabić radila dobro i da je najbolji dokaz za to što je bilo puno kritika upućenih na njezin račun, iako je samo branila interese Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopćio je večeras da će mandatarka za sastav nove srbijanske vlade biti Ana Brnabić, dosadašnja premijerka.

“Prije nekoliko minuta sam potpisao odluku o prijedlogu za predsjednika vlade da to bude Ana Brnabić. O njoj imam veoma visoko mišljenje”, rekao je Vučić.

Istaknuo je da se radi o ženi koja nije svoj mandat shvatila kao razdoblje dodvoravanja svima i svakome već se borila žestoko za svoju zemlju, kao i da je vodila discipliniranu i odgovornu politiku i nije se dodvoravala stranim centrima moći, prenosi Tanjug.

Od mandatarke očekuje da razmisli o uvođenju dva nova ministarstva- za ljudska prava i ravnopravnost polova i društveni dijalog i drugo – za brigu o porodici, djeci i demografiji, kao i da u vladi bude najmanje 50 posto ili više žena.

Vučić navodi da je Brnabić radila dobro i da je najbolji dokaz za to što je bilo puno kritika upućenih na njezin račun, iako je samo branila interese Srbije.

“Mislim da je Brnabićka dobar izbor i da će ona ozbiljno i odgovorno obavljati svoj posao”, naglasio je Vučić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh