Region

Novi momenti u slučaju silovanja mladića: Policija objavila šta se dešavalo kobnog dana

Žrtvi su nakon silovanja oduzeli mobilni telefon u namjeri da ga prisvoje i sebi pribave imovinsku korist.

Policija - Ilustracija/Nezavisne.com

Više javno tužilaštvo u Pančevu donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv N. M. (21) iz okoline Pančeva i M. N. (21) iz Bele Crkve (Srbija) zbog osnova sumnje da su izvršili krivična dela silovanje (zaprijećena kazna zatvora od 5 do 12 godina) i razbojništvo (zaprijećena kazna zatvora od 3 do 15 godina).

– Osumnjičenima se stavlja na teret da su dana 28.09.2020. godine oko 21,00 časa u Beloj Crkvi silom i prijetnjom prinudili oštećenog S. P. (19) na polne odnose, te silom oduzeli od oštećenog mobilni telefon u namjeri da ga prisvoje i sebi pribave imovinsku korist, a kojom prilikom su oštećenom nanijeli teške tjelesne povrede – rečeno je iz Višeg javnog tužilaštva.

Nakon saslušanja osumnjičenih u tužilaštvu koji su prethodno lišeni slobode, istima je po predlogu tužilaštva određen pritvor od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu, kako boravkom na slobodi ne bi ometali postupak uticanjem na oštećenog i svjedoke koje je potrebno ispitati tokom istrage, zbog opasnosti da ne ponove krivično djelo, kao i zbog činjenice da im se stavljaju na teret krivična djela za koja je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja djela je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Dvojica osumnjičenih su više od tri sata mučili mladića. Udarali su ga pesnicama, šipkom, šutirali ga, i na kraju ga silovali.

– Molio sam Boga i njih da me ne ubiju – rekao je zlostavljani mladić.

Se*sualno iživljavanje nad devetnaestogodišnjakom otkriveno je kada je 19-godišnji mladić zatražio ljekarsku pomoć.

Nakon što je žrtva se*sualnog iživljavanja ispričala kako je sve mučena, policija je krenula u potragu za osumnjičenima i ubrzo je lociran i uhapšen N. M, dok se drugi osumnjičeni predao sam policiji dan nakon napada na devetnaestogodišnjaka, prenosi “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh