Region

Jako nevrijeme oko Splita: Sloj leda debeo nekoliko centimetara – grmljavinsko nevrijeme i kiša zaustavili saobraćaj

Snažno nevrijeme zahvatilo je rano večeras područje Dugopolja u zaleđu Splita, a na nekim putevima ima leda, navodi “Dalmacija Danas”.

Nevrijeme - Tanjug

Za kratko vreme palo je više od 10 litara kiše po kvadratnom metru, a grad je zabjelio puteve i tlo između Klisa i Dugopolja. Na nekim lokacijama sloj leda je debeo nekoliko centimetara.

Vozači javljaju da se saobraćaj zbog leda na putu odvija usporeno, a na nekim dijelovima je potpuno obustavljen.

U kasnim popodnevnim satima grmljavinskih oblak razvio se nad Kaštelanskim zalivom, donoseći nove padavine dijelovima Kaštela, ali i Splita.

S dolaskom noći, oblak je dodatno ojačao pa je donio novo grmljavinsko nevrijeme, prenosi “Tanjug”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh