Region

Doktor Kon najavljuje tužbu protiv glumca: Uporedio epidemiologa sa monstruoznim zločincem

Epidemilog Predrag Kon najavio je da će tužiti glumca Slobodana Ćustića zbog izjave u kojoj ga je uporedio sa zloglasnim nacističkim zločincem Jozefom Mengeleom.

Dr Predrag Kon - Tanjug, Slobodan Miljević

Slobodane Ćustiću: Vaša izjava u kojoj me poredite sa najmonstruoznijem nacističkim zločincem (Mengele) zaslužuje prezir. Međutim i tužbu – napisao je Kon na svom Fejsbuku profilu, piše “Dnevno“.

Glumac Slobodan Ćustić je u nedavnom intervju kritikujući rad Kriznog štaba uporedio doktora Kona sa zloglasnim ljekarom iz nacističke Njemačke.

Zbog njegovog stava prema zdravlju i opstanku srpskog naroda, kao i svih građana Republike Srbije. Mengele je otvoreno izjavljivao čime se bavi, radio eksperimente na logorašima, a Predrag Kon kao nečiji izaslanik, izjavljuje gomilu stvari koje su veoma lako provjerljive, i dokazano da su neistine. Njegove tzv. preporuke, ako malo pročitate o svojstvima tih mjera zaštite, nameću elementarno logičan zaključak da je glavni cilj zastrašivanje naroda i pretvaranje u vječne pacijente – odgovorio je Ćustić na pitanje novinara zašto Kona poredi sa Mengeleom.

Tom prilikom Ćustić je ocjenio da je članica Kriznog štaba “Darija Kisić Tepavčević svojim ozbiljno problematičnim izjavama sama sebe stavila na pijedestal neznanja i kriminala pod zaštitom duboke države“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh