Region

Naložena obdukcija tijela stradalih pilota: Završen uviđaj sa mjesta pada aviona u Brasini

U padu aviona MiG-21 poginuli su pilot major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević.

Dejan Krsnik i Zvonko Vasiljević - Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Svi dokazi koji budu prikupljeni u vezi sa padom vojnog aviona MiG-21 u Brasini (Srbija) prilikom kojeg su stradali major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, biće proslijeđeni šabačkom tužilaštvu nadležnom za ovaj slučaj.

Uviđaj je, kako navodi Zoran Obradović, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, završen i naložena je obdukcija tijela nastradalih pilota.

Očekujemo dostavljanje svih prikupljenih dokaza i zaključaka, ne znamo kada će se to dogoditi, ali ćemo insistirati da bude što prije. Nadam se u nekom doglednom vremenu. Nalaze sa obdukcije vjerovatno ćemo dobiti ranije kao i neke DNK analize. Vještačenja ne zavise od nas, rade ih specijalne ustanove pri vojsci i civilnom sektoru i kada sve urade dobit ćemo dokaze i preduzeti dalje korake – rekao je on i dodao da će Tužilaštvo nastojati da se što prije sazna uzrok ove tragedije u kojoj su izgubljena dva života.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je ranije da su prikupljeni svi fizički dokazi i da se sada radi na izvođenju zaključaka, koji će biti predati nadležnom tužilaštvu, piše “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh