Region

Ko je žena koja je umrla u zatvorskoj bolnici? U pritvoru bila zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče

Tijelo je poslato na obdukciju, a tačan uzrok smrti tek treba da bude utvrđen.

Bolnica - Ilustracija / Srbijadanas.com

Radmila M. iz okoline Šapca koja je jutros umrla u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu u pritvoru je bila pod sumnjom da je ubila svoje novorođenče.

Kako se saznaje, Radmila M. i njen suprug sami su prijavili da je beba preminula, a ljekari iz Doma zdravlja potvrdili su smrt djeteta.

Nakon izvršene obdukcije, utvrđeno je da se beba udavila želudačnim sokom. Ipak, šest mjeseci kasnije pokrenuta je istraga nakon koje je majka odvedena u pritvor pod optužbom za teško ubistvo.

Isti par ranije je već izgubio dijete, prilikom porođaja u bolnici.

Podsjećamo, Radmila M. umrla je jutros u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Kako je rečeno u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, pritvorenici R.M. iz Okružnog zatvora u Beogradu, pozilo je sinoć oko 21 sat. Odmah je odvedena u Specijalnu zatvorsku bolnicu, međutim, pri ulasku u ambulantu, izgubila je svijest. Zatvorski ljekar odmah je reagovao i započeo reanimaciju. Ubrzo su stigli i ljekari Hitne pomoći koji su mogli samo da konstatuju smrt.

Tijelo je poslato na obdukciju, a tačan uzrok smrti tek treda da bude utvrđen, piše “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh