Region

Zemlje regije dogovaraju otvaranje granica bez testova

Zemlje regije se dogovaraju da istovremeno otvore granice sa izjednačenom politikom oko PCR testova, izjavio je ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče.

depo

On je novinarima rekao da je ideja da se granice zemalja regije otvore za prelazak bez tih testova za covid 19, prenosi beta.

“Iskreno se nadam da ćemo definitivno razmijeniti sve informacije i da ćemo zauzeti stav na osnovu toga kakva je točno epidemiološka situacija u svakoj od zemalja Zapadnog Balkana, plus Bugarska i Grčka”, rekao je Filipče.

Ministar zdravstva Sjeverne Makedonije je napomenuo da zemlje članice EU imaju samo preporuku po tom pitanju i da imaju slobodu da same odlučuju kakav će biti granični režim.

“Točno je da sam u nekoliko navrata prethodnih tjedana najavio da ćemo imati odluku, ali smo, nažalost, čekali odgovore susjednih zemalja. Konačno su odgovrili u tijeku prošlog tjedna”, rekao je Filipče, a prenijela državna agencija MIA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh