Region

Olujno nevrijeme zahvatilo obalu, za vikend stiže temperaturni šok, u gorju moguć i snijeg!

Vikend će obilježiti značajno niže temperature zraka u odnosu na protekle dane

dalmacijadanas

U utorak kasno poslijepodne olujno nevrijeme zahvatio je dijelove Dalmacije. Vrlo obilna kiša pala je u zadarskom arhipelagu, na Dugom otoku i susjednim otocima, a Crometeo javlja da je mjestimice bilo i bujica, pišeDalmacijadanas
Obilnu kišu na Dugom otoku zabilježili su i podaci mreže postaja Pljusak.com. Na tri tamošnje postaje palo je najviše kiše u Hrvatskoj – od 40 do čak 60 litara po kvadratnom metru.

Na jugu Hrvatske u ranim večernjim satima olujni kumulonimbus razvio se iznad Pelješca donoseći dijelovima poluotoka snažno grmljavinsko nevrijeme. Procjenjuje se da vrh oblaka bio viši od 8 kilometara, a vidio se čak iz Splita.Olujno nevrijeme zahvatilo je i dijelove Istre, pa tako Istramet donosi fotografije na kojima se vidi kako se na moru pokraj Pule razvila i pijavica.

Kako piše Istramet, nestabilno vrijeme nastavit će se i idućih dana. Tako nas glavnina oborina očekuje nas u petak, a puno bolje neće biti ni za vrijeme vikenda kada slijedi izražen pad temperature zraka.

U subotu nam, naime, stiže izražena hladna fronta sa sjevera Europe zbog čega će se temperature zraka u kratkom roku sniziti i do 10 stupnjeva ispod prosječnih za ovo doba godine.

Zapuhat će umjeren i jak sjeverozapadnjak i bura koja će doprinositi osjećaju osjetno hladnijeg vremena. Vikend će tako obilježiti značajno niže temperature zraka u odnosu na protekle dane, što će za mnoge biti pravi “temperaturni šok”, jer će trebati deblja odjeća, posebice na kontinentu.

Nevrijeme iznad makarskog primorja

Zahladnjenje će još izraženije biti u gorju, naročito u najvišim predjelima gdje bi prema trenutnim prognostičkim modelima početkom novog tjedna mogao čak i padati snijeg.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh