Region

Objavljena čitulja za Strahinju: Ispod slike napisano ko je kriv za njegovu smrt?!

Ona koju je potpisao Petar, a iza koje se vjeruje da stoji Stojanovićev rođeni brat, privukla je posebnu pažnju.

Strahinja Stojanović - Kurir.rs

Strahinja Stojanović (30), koji je u nedjelju ubijen na Novom Beogradu u eksploziji bombe podmetnute pod njegov BMW X5, sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju. Istovremeno, u jučerašnjim novinama na osam strana objavljene su i brojne čitulje.

Ona koju je potpisao Petar, a iza koje se vjeruje da stoji Stojanovićev rođeni brat, privukla je posebnu pažnju.

Zar ovakvu ljudsku veličinu miševi da ubiju, ne ide. Miševi nikad nisu bili lavovi. Ne znaju oni kolika si ti sila. S tobom uvijek i zauvijek – piše u čitulji, iza koje se, kako tvrde poznavaoci prilika, prepoznaje rukopis šifrovanih poruka kojima su i ranije ratovala dva zavađena klan – kavački i škaljarski, u čijem je sukobu koji traje šest godina ubijeno preko 40 ljudi.

Čitulja – Screenshot

Prepucavanje putem čitulja počelo je poslije ubistva pripadnika kavačkog klana Vladimira Roganovića u Beču 2018, kada su njegovi prijatelji upravo u njima najavili osvetu. Upravo posljednje riječi Petra upućene bratu gotovo su identične riječima koje je tada osoba potpisana kao Bato uputila ubijenom Roganoviću. U njoj je pisalo: “Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide” – podsjeća sagovornik i navodi da je razlika samo u tome što je “Strahinjin brat ubice označio kao miševe, a Bato kao manekene i lisice“.

Čitulja – Screenshot

Poznavaoci prilika tada su tvrdili da je poruka u kojoj se pominju manekeni i lisice zapravo bila prijetnja Jovanu Vukotiću i Igoru Dedoviću, vođama škaljarskog klana. Dedović je početkom godine ubijen u Atini, a Vukotićevo trovanje pokušano je prošle godine dok je boravio u ekstradicionom pritvoru u Beogradu – podsjeća izvor i dodaje da se sumnja da je i Stojanović bio blizak kavačkom klanu.

Upravo dok je boravio u pritvoru u Beogradu, kako dodaje, Vukotiću je ubijen otac Veselin, a u čitulji koju je on tada dao u crnogorskim medijima, između ostalog, navedeno je “svako zna šta mu je činiti. Obraz ćemo sačuvati“.

Traže biciklistu

Kako je “Kurir” pisao, prema izjavi Kolumbijke Sonje Suarez Gomez, koja je bila sa Stojanovićem u kolima, kobnog dana krenuli su da gledaju auto-trke na Ušću. Čim su izašli iz garaže, odjeknula je snažna eksplozija, a istražitelji vjeruju da je bomba bila podmetnuta pod sjedište vozača i da je aktivirana daljinski.

Izvori iz istrage otkrili su da se provjerava da li je bombu, koja je raznjela Strahinju, aktivirao biciklista koji je u vrijeme zločina prošao blizu mjesta eksplozije. Na glavi je imao kacigu i potkapu koje su mu zaklonile lice, a bicikl je kasnije pronađen bačen u Savi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh