Region

Slovenija: Žena koja je sama sebi odsjekla ruku osuđena za prevaru

Žena iz Slovenije osuđena je zbog toga što je namjerno sebi odsjekla ruku i tako pokušala da naplati odštetu od osiguranja.

Sud u Ljubljani utvrdio je da je Julija Adlešić (22) sklopila pet polisa osiguranja u godini prije povrede. Ona je tvrdila je da je do povrede došlo dok je sijekla grane.

Adlešić je mogla da dobije više od milion eura.

Sada joj prijeti dve godine zatvora, dok je njen momak osuđen na tri godine.

Adlešić i nekoliko njenih rođaka uhapšeno je 2019. godine nakon što je primljena u bolnicu sa rukom odsječenom iznad zgloba.

Sud je utvrdio da ona i momak namjerno nisu ponijeli odsječenu ruku u bolnicu. Ipak, nadležni su uspjeli da je nađu na vrijeme i prišiju je nazad.

Tužioci su takođe naveli da su njih dvoje u danima prije povrede na internetu pretraživali vještačke ruke .

Za tužioce je to dokaz da je povreda bila namjerno izazvana.

Tokom suđenja, Adlešić je poricala da je namjerno sebi odsjekla ruku.

Da je prevara uspjela, par bi dobio više od pola miliona eura paušalno, dok bi ostatak bio isplaćivan na mjesečnom nivou, prenosi bbc.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh