Region

Milanović se raskoračio pred njemačkim predsjednikom na crvenom tepihu

Milanović se raskoračio pred njemačkim predsjednikom na crvenom tepihu

Zoran Milanović - AFP

Predsjednik Njemačke Frank-Valter Štajnmajer (Frank-Walter Steinmeier) “postrojio” je svog hrvatskog kolegu prilikom susreta u Berlinu.

Naime, proteklih dana mediji su često spominjali Zorana Milanovića koji, iako je pandemija, ima običaj da se rukuje, pa su svi sa nestrpljenjem čekali trenutak susreta sa Štajnmajerom.

Svjestan da treba da se drži protokola, Milanović je preskočio rukovanje sa Štajnmajerom, ali je opet nesvjesno prekršio “korona mjere”, zbog čega ga je predjsednik Nemačke “postrojio” na crvenom tepihu.

Milanović je po izlasku iz vozila uljudno klimnuo Štajnmajeru, ali onda mu se previše približio, zbog čega je predsjednik Njemačke oštro reagirao i zahtijevao od predsjednika Hrvatske da poštuje distancu.

Međutim, i sam Štajnamajer je malo pretjerao, upirući Milanoviću prstom, kao da je neko dijete i objašnjavajući mu gdje da stane. U prvi mah zbunjen, Milanović je pogledao u svoje pantalone, a onda se doslovce raskoračio kako bi se odvojio je njemačkog kolege, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh