Region

Grenel potvrdio: SAD, Kosovo i Srbija nominovani za Nobelovu nagradu za mir

Inicijativu podnio švedski poslanik demokršćana Magnus Jakobson (Jacobsson)

Richard Grenel - Avaz

Švedski poslanik demokršćana Magnus Jakobson (Jacobsson) podnio je inicijativu za nominovanje vlada Sjedinjenih Američkih Država, Srbije i Kosova za Nobelovu nagradu za mir.

Kako se navodi, na to ga je podstakao Vašingtonski sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa što smatra trasiranjem puta za postizanje mirovnog sporazuma dviju strana.

Nominovao sam vladu Sjedinjenih Američkih Država i vlade Kosova i Srbije za Nobelovu nagradu za mir zbog njihovog zajedničkog napora u postizanju mira i ekonomskog napretka kroz sporazum potpisan u Bijeloj kući. Trgovina i komunikacije su važni temelji mira – napisao je Magnus Jakobson, prenosi “Avaz“.

Ovu vijest potvrdio je i specijalni izaslanik američkog predsjednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel (Richard Grenell).

– Ovo je druga nominacija Donalda Trampa (Trump) za Nobelovu nagradu za mir zahvaljujući historijskom sporazumu Kosova i Srbije – piše Grenel.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh