Region

Brnabić provocira Prištinu: ‘Našli smo kreativan način da ne priznamo Kosovo’

Srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavkila je za Prvu TV kako je sporazum potpisan u Washingtonu, za Srbe – historijski sporazum:

Ana Brnabić - Tanjug.rs

“Prištinska delegacija je bila pod pritiskom da li da potpiše, a ja mislim da je ovo dobar sporazum i za njih. Deseta tačka sporazuma za nas je bila ‘crvena linija’ i Vučić je to jasno dao do znanja, pa je ta tačka povučena”, kazala je Brnabić.

Međutim, dodala je i kako su Srbi na neki način “odigrali igru”.

“Mi nismo ništa potpisali sa Prištinom, Amerika nam je posrednik. Morali smo pronaći kreativan način, kako da se okrenemo budućnosti, a da ne priznamo Kosovo”, dodala je Brnabić. prenosi “Radiosarajevo“.

Podsjetimo, u Bijeloj kući je jučer potpisan sporazum, uz prisustvo predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa, između Srbije i Kosova.

Prvi je ovo sporazum između Srbije i Kosova od ponovnog pokretanja dijaloga, od prije samo nekoliko mjeseci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh