Region

Vučić: “Veliki korak naprijed”; Hoti: “Korak koji vodi ka priznavanju”

Predsjednik Srbije Aleksandrar Vučić i premijer Kosova Avdullah Hoti danas su u Bijeloj kući, u prisustvu američkog predsjednika Donalda Trumpa potpisali dokument o normalizaciji ekonomskih odnosa.

Aleksandar Vučić i Avdullah Hoti, Donald Trump - Screenshot

Srbija i Kosovo su se dogovorili o normalizaciji ekonomskih veza – rekao je predsjednik Trump, i pozdravio “veliki napredak” više od deset godina nakon što je Kosovo proglasilo nezavisnost od Srbije 2008.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi “Reuters”, ocijenio je da ima još mnogo neslaganja između Srbije i Kosova, ali da je ovo veliki korak naprijed.

Kosovski premijer Avdullah Hoti smatra da je “ovo veliki korak naprijed” koji treba da vodi ka međusobnom priznanju dvije zemlje, prenosi “Glas Amerike“.

Savjetnik za nacionalnu sigurnost SAD Robert O’Brien ocijenio je da će jačanje ekonomskih veza između Srbije i Kosova dovesti i do političkog rješenja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh