Region

Bijela kuća: Vučić i Hoti potpisali sporazum Srbije i Kosova u prisustvu Trumpa

Predsjednik SAD-a Donald Trump bio je domaćin sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdullaha Hotija koji su potpisali ekonomski sporazum važan za odnose ove dvije države.

Vučić i Hoti potpisali sporazum Srbije i Kosova - Twitter

U ovom sporazumu nema tačke o uzajamnom priznanju odnosno o srbijanskom priznanju Kosova, kako se ranije izvještavalo, prenosi “Klix“.

Riječ je o sporazumu o ekonomskoj normalizaciji odnosa dvije države.

Kako prenosi “Reuters”, Trump je izjavio u Bijeloj kući da su Beograd i Priština posvećeni ekonomskoj normalizaciji i da je postignut prodor ka ekonomskoj kooperaciji.

Nakon potpisivanja dokumenta Vučić i Hoti su svoj primjerak proslijeđivali Trumpu, koji je na sporazum stavljao svoj potpis. Ceremoniji potpisivanja prisustvovale su i delegacije dvije države.

Aktuelni predsjednik Kosova Hashim Thaci pozdravio je potpisivanje ovog sporazuma u prvoj reakciji najavivši da će Kosovo početi raditi na njegovoj realizaciji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh