Region

“Zario sam mu nož u srce” – Mladić hladnokrvno priznao ubistvo oca Bobana (42)

Porodica tinejdžera kaže da je imao psihičkih problema, ali da ni u jednu ustanovu nije primljen na liječenje.

Policija - Ilustracija / Srbijadanas.com

“Ubio sam oca. Zario sam mu nož u srce”. To je hladnokrvno rekao na saslušanju M. M. (17) iz Paraćina koji je uhapšen zbog sumnje da je nožem ubio oca Bobana M. (42) naočigled svoje majke nakon čega mu je tužilac odredio pritvor do 30 dana.

Porodična tragedija dogodila se u utorak uveče u porodičnom stanu u Nemanjinoj ulici u Paraćinu (Srbija) kad je Boban došao da posjeti sina.

– Riječ je o kulminaciji višegodišnje porodične netrpeljivosti. Boban je napustio porodicu i osnovao vanbračnu zajednicu sa drugom ženom, gdje je i živio, ali je održavao kontakt sa sinom, koji je ostao da živi kod majke. Njihovi odnosi su se mijenjali i pošto su obojica bili žustri, uvijek su bili na ivici sukoba, što je u utorak naveče i kulminiralo zločinom – kaže izvor blizak istrazi.

Bobanu prema njegovim riječima nije bilo spasa.

– Tinejdžer je očito imao namjeru da ga ubije, zadao je ocu više uboda nožem u grudi i stomak, ali je fatalan bio onaj kad mu je oštricu zario u srce. Boban je bio jak i uprkos smrtonosnom ubodu davao je znake života kad je Hitna pomoć stigla. Brzo je prebačen u bolnicu, ali su svi napori ljekara da ga spase bili uzaludni jer je u međuvremenu iskrvario i umro. Bio je to fatalan ubod u srce. Drama se inače odigrala pred majkom M. M. i bivšom Bobanovom ženom koja je pozvala Hitnu pomoć i policiju – dodaje izvor iz istrage.

Nasilje u porodici

Sava M, deda uhapšenog mladića, kaže da su se Boban i sin povremeno svađali, ali da ništa nije ukazivalo na tragediju.

– Neko vrijeme su se lijepo slagali i živjeli. Povremeno je bilo i sukoba i svađa. U trenutku ubistva nisam bio u stanu, ali me je pozvala kćerka da mi kaže šta se desilo. Ispričala mi je da je Boban preksinoć došao u stan da vidi sina. Nerado su počeli razgovor i kad je Boban počeo nešto da prigovara sinu došlo je do svađe koja se pretvorila u tuču. Obojica su bili snažni, ali je sin ipak mlađi i slabiji, pa kada je vjerovatno vidio da će dobiti batine, uzeo je kuhinjski nož. Ciljao mu je u pravo srce – priča deda Sava.

Maloljetnik je prema njegovim riječima počeo da zapomaže kad je shvatio šta je uradio.

– “Jao, ubio sam oca, šta uradih”, zapomagao je moj unuk, dok je udarao glavom o pod kraj Bobana, koji je ležao krvav i jedva živ. “Bobane, Bobane”, vrištala je moja kćerka, dozivajući bivšeg supruga, pokušavajući da ga osvijesti! Pokušavao sam da smirim unuka koji je počinjao sve više da ludi, plašio sam se da ne naudi sebi. Držao sam ga, a on se udarao u glavu, htio da lomi sve okolo. U tom komešanju jedva smo dočekali da dođe Hitna. Plašio sam se da sebe ne povrijedi jer je nedavno popio šaku tableta – ispričao je deda Sava.

On kaže da je mladić jedinac i da u februaru naredne godine puni 18. Boban je porodicu napustio kad je dječak imao sedam godina, ali je u posljednje vrijeme dolazio u njihov iznajmljeni stan. Htio ja da uspostavi kontakt, ali uglavnom bi se posvađali. Da nesreća bude veća, deda tvrdi da je već godinu dana mladić psihički bolestan i pije lekove. Tvrdi i da ga je majka nedavno vodila u Beograd, sa ovjerenim uputima za liječenje u različitim ustanovama, ali ga nigdje nisu primili.

– Bio je nervozan, kad uđe u tu neku fazu ne spava po tri dana, ne jede. Samo sluša preglasnu muziku. Prestao je da ide u školu, izgubio dječji dodatak. Sam je pričao da noću razmišlja da se ubije ili da naudi nekom. Nedavno je popio mnogo tableta “lorazepama” i “bensedina”. Nismo mogli da ga probudimo i odmah smo zvali Hitnu pa su ga u bolnici spasli – ispričao je deda Sava.

Komšije iz Jagodnjaka nerado govore o ovoj porodici.

– Malo poznajemo te stanare iz prizemlja jer su se tu neki stalno doseljavali i odseljavali. Čuli smo da se dogodilo ubistvo – kažu komšije.

Inače, pokojni Boban M. je, prema priči poznanika, bio problematičan.

– U više navrata imao je sukobe sa zakonom i osuđivan je zbog raznih krivičnih djela. Imao je i nekoliko brakova, a u nekima je pritvaran zbog nasilja u porodici. Volio je oružje i na društvenim mrežama isticao je fotografije na kojima nosi oružje – kažu poznavaoci prilika u porodici.

M. M. je na predlog Višeg javnog tužilaštva u Jagodini sudija za maloletnike odredio pritvor do mjesec dana zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistva.

– Dali smo nalog za obdukciju i vjerovatno će biti obavljeno i psihijatrijsko vještačenje mladića – potvrdio je viši javni tužilac Nenad Necić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh