Region

Crna Gora: Krivična prijava zbog prijetnji u Pljevljima

Crnogorska policija je nadležnom državnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv I. K. (24) iz Pljevalja izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Službenici Centra bezbjednosti Pljevlja nadležnom državnom tužiocu podnijeli su krivičnu prijavu protiv I. K. (24) iz tog grada, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

“On je to djelo, kako se sumnja, izvršio na način što je 31. avgusta, u dva navrata, oštećenima E. P. i M. K. upućivao uvrede i psovke na nacionalnoj osnovi”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Tokom proslave pobjede opozicije na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, više pripadnika bošnjačke nacionalnosti prijavilo je verbalne uvrede dok je Pljevljak Emir Pilav kazao da su ga fizički napale pristalice opozicije.

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima u Crnoj Gori su juče bile meta vandalskog napada u kojem su razbijena stakla na ulazu i u prostorije ubačen papir s porukom “Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh