Region

“Nema ni govora da je dječak namjerno skočio” – Oglasile se komšije nakon nesreće, dječak u teškom stanju

Mali Teodor J. (12) koji je prekjuče pao sa petog sprata u Ulici braće Grim na beogradskoj opštini Palilula, još je u kritičnom stanju.

Dječak - Ilustracija/Srbijadanas.com

Ljekari Urgentnog centra i dalje se bore za njegov život.

Dječakov otac Rade juče nije imao snage da priča o nesreći.

– Sin mi je u teškom stanju… Ne mogu da pričam o tome. Molim vas, razumite – kratko je rekao on.

Još nije poznato pod kojim je okolnostima dječak tačno pao sa petog sprata.

– Pretpostavlja se da se dječak igrao i da je vjerovatno htio da dohvati nešto sa neograđenog dijela terase kad je pao. Taj stan inače ima ograđenu terasu, ali i jedan betonski dio koji nije ograđen i na koji se izlazi kroz prozor. U trenutku nesreće u stanu su bili dječakov otac i šestogodišnji brat – kaže izvor iz istrage.

On dodaje da niko nije vidio kada je dječak pao na beton sa velike visine. Komšije su kazale da su samo oko 17.30 sati čuli prasak, pa udarac. Tokom uviđaja dječakov otac Rade pokazao je policajcima mjesto gdje je pao njegov sin, a potom je otišao sa njima u stan.

Komšije su ispričale da je on dijete za primjer.

– Fin, kulturan, vaspitan, kao i njegov mlađi brat. Cijela porodica je za primjer. Nema ni govora da je dječak namjerno skočio. Imaju dosta ljubimaca u kući, pa je on najvjerovatnije potrčao za papagajem, da ne odleti – ispričala je komšinica.

Prema njenim riječima, dječak je nedavno imao saobraćajnu nesreću i neko vrijeme je bio u komi, piše “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh