Region

Crni rekord u Hrvatskoj: U protekla 24 sata novih 358 slučajeva zaraze koronavirusom

Od početka epidemije su testirane 156.872 osobe, od čega u protekla 24 sata 3.228

Prema objavama većine županijskih štabova Hrvatska je ponovno premašila brojku od 300 novozaraženih. Najviše novih slučajeva prijavila je Splitsko-dalmatinska županija (138), a potom Zagreb (67). Samo je Međimurska županija objavila da nema novih oboljelih.

Krizni štab civilne zaštite objavio je da u protekla 24 zabilježeno 358 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Aktivna su 2.352 slučaja, a do sada je registrirano 8.889 slučajeva. Nema preminulih. Javio je to ministar zdravstva Vili Beroš.

Od početka epidemije su testirane 156.872 osobe, od čega u protekla 24 sata 3.228. Deset je osoba na respiratoru.

– U Splitu su detektirana nova žarišta, radi se o nekoliko teretana i fitness centara, restorana sa zaraženim osobljem, utakmica nižeg ranga te dva doma u Splitu. Dobili smo prijedlog novih epidemioloških mjera koje ćemo uskoro i provesti – najavio je Beroš.

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Kriznog stožera Davor Božinović pojasnio je da odluke lokalnog stožera Splitsko-dalmatinske županije stupaju na snagu od ponoći.

– Mjere su bile iskomunicirane na presici u stožeru Splitsko-dalmatinske županije. Oni su prijedlog poslali, mi smo se usuglasili s njihovim prijedlozima tako da je već spremna odluka koja će stupiti na snagu od ponoći – rekao je Božinović, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh