Region

Zećir Ramčilović, jedini zastupnik iz reda bošnjačkog naroda u Skupštini RS Makedonije

Danas je u Skupštini RS Makedonije verificiran poslanički mandat jedinog Bošnjaka u novom pralamentarnom sazivu, Doc. dr. Zećir Ramčilović.

Ramčilović je bio dio parlamenta u prošlom mandatu i izvršavao funkciju potpredsjednika Skupštine. Pored njegovog rada na unutrašnjem planu, Ramčilović je inicirao i zajedno sa aktuelnom većinom realizovao veći broj aktivnosti koje unapređuju saradnju između Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Kao što su putovanja sa ličnim kartama, priznavanje vozačkih dozvola, dogovori o saradnji u oblasti obrazovanja, kulture i dr., kao i obilježavanje genocida u Srebrenici u Skupštini, te i prve državne delegacije koju je on predvodio na komemoraciji u Potočarima.

Na ovim izborima bio je na kandidatskoj listi Koalicije "Možemo" koju je predvodio SDSM.
Predsjednik SDSM i budući premijer Zoran Zaev je i ovog puta pokazao da je vrijeme podjela po bilo
kom osnovu prošlost, a novu parlamentarnu većinu čine svi narodi koji žive u Republici Sjevernoj
Makedoniji.

Na svom facebook profilu, između ostalog Ramčilović je napisao:
– "Da se bude narodni poslanik je velika čast i odgovornost. Poštovani građani kao i u proteklom periodu produžiću da vas pretstavljam odgovorno, časno i transparentno. А kao jedini poslanik bošnjačkog naroda u parlamentu, te ogromna podrška i uvjerljiva pobjeda u svim mjestima gdje su Bošnjaci većinsko stanovništvo je dopunski motiv da dostojno vas predstavljam i posvećeno radim za dobro svih građana u realizaciji strateških ciljeva i prioriteta naše države."
Čestitke Ramčiloviću uz želje za uspješan rad i ponovni izbor na mjestu potpredsjednika Skupštine RS
Makedonije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh