Region

Trogodišnja djevojčica koja je imala leukemiju preminula od posljedica COVID-19

Djevojčica stara tri godine iz Vranja, koja je bolovala od od akutne limfoblastne leukemije, preminula je 15. augusta u Kliničkom centru u Nišu usljed komplikacija izazvanim koronavirusom uprkos svim naporima multidisciplinarnog tima ljekara da joj spase život.

Niš, klinički centar - KCniš.com

Prof. dr. Anđelka Slavković, pomoćnik generalnog direktora KC Niš za Dječje klinike i direktorica Klinike za dječju hirurgiju i ortopediju, kaže da je djevojčica bila na kućnom liječenju, a da je u KC Niš primljena 11. augusta, kada je testovima potvrđeno da je pozitivna, prenosi “Radiosarajevo“.

“Djevojčica je primljena sa temperaturom. Svaki pacijent koji dođe u KC Niš prolazi prvo kroz sistem trijaže, obavezno se urade svi testovi, pa se onda ulazi u priču o liječenju. Testovi su pokazali da ima koronu. Ona je bila na kućnom liječenju i koronu je dobila van bonice. Nakon prijema, u početku je bila na kiseoničnoj potpori jer je u startu njeno stanje bilo teško. Onda se stanje pogoršalo i stavljena je na respirator. U njenom liječenju primijenjene su sve moguće terapijske mogućnosti i za leukemiju i za koronu, sve što je trenutno važeće u svijetu i što se primjenjuje, sve je uključeno i primijenjeno. Ljekari su učinili sve što je bilo moguće da joj pomognu”, objašnjava prof. dr Slavković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh