Region

Hrvatska od danas na crvenoj listi Slovenije, čeka se i odluka Velike Britanije

Jučer najgori dan za Hrvatsku od početka epidemije

Granica - Ilustracija / Buka

Hrvatska bi u danas mogla biti uklonjena s popisa sigurnih koridora za putovanje Velike Britanije, nakon što su tamo potvrđeni prvi uvezeni slučajevi koronavirusa povezani s boravkom u zemlji, piše The Guardian.

Britanska će vlada, piše list, vjerojatno ukloniti Hrvatsku s popisa sigurnih zemalja zbog porasta broja slučajeva koronavirusa.

Ukoliko dođe do toga, svi koji u Veliku Britaniju uđu iz Hrvatske morat će u 14-dnevni karantin. Odlukom bi mogle biti pogođene hilajde britanskih turista koji trenutno borave u Hrvatskoj.

Istovremeno je glasnogovornik slovenačke vlade za Covid-19, Jelko Kacin, rekao da će danas staviti Hrvatsku na crvenu listu, odnosno, odrediti rok za povratak njezinih državljana iz Hrvatske kako bi izbjegli obvezujući karantin.

Svi koji od petka nadalje budu išli u Hrvatsku na odmor čeka karantin od 14 dana nakon povratka. Oni koji su trenutno na godišnjem odmoru u Hrvatskoj, mogu se vratiti kući do kraja vikenda, bez obaveznog karantina.

Jučer je bio najgori dan za Hrvatsku od početka epidemije novim koronavirusom. U razmaku od 24 sata zabilježeno je čak 219 novih slučajeva zaraze. Dvoje je preminulo.

Od 25. februara 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 7074 slučaja zaraze novim koronavirusom, 168 ljudi je preminulo, a 5386 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 5459 ljudi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh