Region

Dr Darija Kisić Tepavčević otkrila dokle ćemo nositi maske: Pokazala fotografiju iz 1918. godine, dodatno objašnjenje nam ne treba

Ovakvu aktivnost virusa usred ljeta ja dosad nisam vidjela, rekla je doktorica dodajući da su klubovi izvori zaraze.

dr Darija Kisić Tepavčević - Srbija24.com

Dr Darija Kisić Tepavčević, zamjenica direktorice Batuta rekla je jutros, odgovarajući na pitanje dokle ćemo nositi maske i dokle će važiti aktuelne mjere, da je ono što ona govori veoma nepopularno.

Dokle? Pa do daljeg! Ja sam svjesna da je ono što ja govorim veoma nepopularno… Noćni klubovi su legla zaraze… – rekla je dr Kisić Tepavčević gostujući jutros na TV Pink uz napomenu da čim se malo opustimo brojke počinju da rastu.

Ja sam kao student i na specijalizaciji gledala fotografije iz 1918, iz vremena španske groznice, gdje ljudi na tribinama gledaju utakmicu i nose maske, još tada… – rekla je ona napominjući da je maska stara i dobro poznata mjera.

Ona je dodala jeste i da ovakvu aktivnost virusa još nije vidjela da ljeto i temperature na njega ne utiču iako je očekivano drugačije.

– Ljeto je sezona crijevnih a ne virusnih infekcija, sezona trovanja hranom, ovo je vrlo neuobičajeno da se jedan respiratorni virus ovako ponaša usred ljeta – pojasnila je ona.

Ona je dodala da je u ljudskoj prirodi da budemo sebični da mislimo da je kod nas najgore i da je nama najteže, ali nije tako. Maske moramo da nosimo do daljeg jer se pokazalo, ma šta ko mislio da su maske i distanca samo nešto tek tako do vakcine, da s pokazalo da je to najbolja mjera i najbolja preventiva, prenosi “Espreso“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh