Region

Crna Gora promijenila odluku o ulasku građana BiH

Građani BiH i dalje mogu prelaziti granicu Crne Gore sa negativnim ELISA i ECLIA testovima.

Granica s Crnom Gorom - semberija.info

Nacionalno koordinaciono tijelo Crne Gore, organ koji je nadlezan za propisivanje epidemioloških mjera, na danasnjoj sjednici donio je odluku o režimu prelaska granice za drzavljane BiH koji putuju u Crnu Goru:

S obzirom na činjenicu da su do naredbe izdate u petak u državama za koje su važili dotadašnji uslovi započeta putovanja ili je rezervisan smještaj u Crnoj Gori odlučeno je da ulazak u našu zemlju bude omogućen u skladu sa odlukom nadležnog organa i licima koja posjeduju negativan rezultat ELISA IgM testa ili negativan ECLIA test, izdat od strane registrovane laboratorije i ne stariji od 72 časa u trenutku ulaska lica u Crnu Goru pod uslovom da ta lica nijesu u periodu od 15 dana pred ulazak u Crnu Goru boravila u nekoj od država iz kojih je zabranjen ulazak.

Ovo znaci da građani Bosne i Hercegovine mogu ulaziti u Crnu Goru kao i do sada. Podsjetimo, nakon donosenja mjera u petak, ambasador BiH u Crnoj Gori, Branimir Jukic, je reagirao odmah nakon objave mjera i uputio upit o novim mjerama, a i ambasador Crne Gore u BiH Obrad Stanisic je takodjer pozvao da se saceka sa sluzbenim pojasnjem od strane NKT Crne Gore.

Sve ovo je urodilo plodom, buduci je pomenuti zakljucak upravo obrazlozenje prethodno donijetih mjera, prenosevijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh