Region

Sve se zabijelilo, pao grad: Stiglo upozorenje, evo šta se sprema!

U Sloveniji danas je pala kiša, ponegdje i grad, a u Hrvatskoj je izdato upozorenje zbog najavljenih oluja s grmljavinom koje će donijeti osvježenje.

Promijena vremena u Hrvatskoj počeće tokom večeri, pa je za sjever zemlje proglašen žuti alarm zbog mogućih jakih nevremena i pljuskova.

Žuti alarm na snazi je za Istru, Gorski kotar, Liku, središnu Hrvatsku i Slavoniju, pišu hrvatski mediji.

Nevrijeme će se tokom noći i sutrašnjeg dana premjestiti preko cijele Hrvatske, a moguće su i poplave.

Za cijelu zemlju na snazi su upozorenja Meteoalarma – narandžasto je na snazi za Slavoniju i Istru i Kvarner, dok je za ostatak zemlje na snazi žuti alarm.

Promjena vremena biće brza, kratkotrajna, ali žestoka, pa će osim čestih pljuskova s grmljavinom biti i mjestimičnog olujnog nevremena s gradom, na Jadranu vrlo vjerovatno i pijavicama, najavljuje u svojoj najnovijoj prognozi HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh