Region

Stiglo važno upozorenje turistima, “ljudi ne kupajte se na ovoj plaži”: Postoji važan razlog, pažljivo pročitajte

‘Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži u Uvali Sumratin prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli’, navodi županijski Zavod za javno zdravstvo

Na plaži u dubrovačkoj Uvali Sumratin u četvrtak je more onečišćeno fekalijama, tj. bakterijom Escherichia coli, pa se do daljnjega ne preporučuje kupanje, izvijestila je u petak Dubrovačko-neretvanska županija. Iznenadno onečišćenje fekalijama potvrđeno je ispitivanjem kakvoće mora na tom kupalištu, nakon dojave Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije,piše Novi.

“Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži u Uvali Sumratin prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli“, navodi Zavod.

Uzimanje uzoraka mora ponavljat će dok ne prestane onečišćenje o kojem je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša te ostale mjerodavne inspekcije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh