Region

Muž Milice J. koja se ubila morao na poligraf – Šta je utvrđeno, “Volio sam je”

Vjeruje se da se Milica ubila istog jutra kada je i nestala.

Milica Jakovljević - Screenshot

Potraga za nestalom Milicom Jakovljević (20), iz sela Osipaonica kod Smedereva (Srbija), okončana je tragično. Miličino tijelo nađeno je šest dana nakon nestanka, nadomak porodične kuće, na imanju Jakovljevića. Mlada žena sebi je, pokazala je obdukcija, oduzela život vješanjem.

Tijelo nesrećne žene u ekonomskom dijelu imanja porodice Jakovljević, prva je primijetila njena svekrva i odmah obavijestila sina.

– Majci se učinilo da je vidjela nešto u šumici na imanju. Nismo odmah posumnjali. Kada sam prišao, prepoznao sam je po bijelim papučama – svjedoči Miličin suprug Jovan.

Nakon dolaska policije, kojoj je šest dana ranije prijavljen nestanak, tragedija je dobila neočekivani tok. Sumnju policije je izazvala činjenica da su Milicu tražili danima svuda – po napuštenim kućama, livadama i voćnjacima, čak i drugim selima i gradu, a da je zapravo, sve vrijeme bila stotinak metara od kuće.

Taj dio imanja je nepregledan, na nižem je terenu, kao omanja šuma, puna rastinja. Stalno smo bili u blizini, ali do tog jutra nismo niti šta vidjjeli, niti posumnjali – kaže, za “Novosti“, suprug Jovan.

On je potvrdio da je išao i na poligraf kako bi se odagnala sumnja da ima veze sa smrću supruge.

Kako Novosti saznaju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, poslije kraće istrage, utvrđeno je da je riječ o samoubistvu.

– Obdukcijom je potvrđeno da smrt nije bila nasilna, odnosno da je riječ o samoubistvu – kažu u ovom tužilaštvu.

Vjeruje se da se Milica ubila istog jutra kada je i nestala. Veče uoči nestanka, legla je da spava sa trogodišnjim sinom, a suprug je radio treću smjenu. Kada su se njegovi roditelji, sa kojima žive, ujutru probudili, trogodišnjak je spavao sam, a nje nije bilo u krevetu.

Tokom potrage, “Novostima” je u MUP rečeno da je, najvjerovatnije, Milica napustila supruga, i da ne želi da mu se javi. Međutim, Jovan je od početka strahovao od najgoreg. Prema njegovim riječima, Milica je imala psihičkih problema, čak je početkom godine kratko liječena u psihijatrijskoj bolnici u Kovinu, nakon što je pokušala samoubistvo skočivši sa nadvožnjaka na putu Osipaonica – Skobalj.

Milica je sahranjena na seoskom groblju u Osipoanici, u porodičnoj grobnici Jakovljevića.

Suprug svjedoči da nije nađen Miličin mobilni telefon, niti oproštajna poruka. Jutra kada je nestala, oko pet sati, Jovanu koji je bio na poslu, poslala je poruku od samo dvije riječi – “Zbogom bebi”. To je posljednji put da se oglasila.

– Borio sam se za nas, za nju. Čak sam i od roditelja odlazio. Mnogi su rekli da nije za mene, ali ja sam je volio. Sada sam ostao sam sa dvojicom sinova. Suze same idu, ne mogu da se pomirim sa njenom odlukom da oduzme sebi život – očajan je Jovan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh