Region

Ubica bebe se “pere”: “Samo sam sinu lupio par šamara”

Mišel Tot (29) iz Vatina kod Vršca (Srbija) priznao da je kriv za smrt djeteta.

Mišel Tot - Alo.rs

Mišel Tot (29) iz Vatina kod Vršca, koji je uhapšen zbog sumnje da je 25. juna pretukao svog jednomjesečnog sina Nemanju, priznao je na saslušanju u policiji da je djetetu udario nekoliko šamara jer je plakalo! Dječak je sa teškim povredama glave hitno prevezen u Institut za majku i dijete u Beogradu, ali je uprkos naporima ljekara poslije 40 dana borbe izdahnuo.

U porodičnoj kući Mišelove supruge Tamare M. (32) u Vršcu, gdje je mališan pretučen, vlada tuga. Nadicu, dječakovu baku, zatekli smo kako se sprema da sa kćerkom Tamarom ide po dječakovo tijelo u Beograd.

– Mišel i Tamara su živjeli sa mnom u istom dvorištu, ali u odvojenoj kući. Dok Nemanja nije umro, nisam znala šta se desilo sa mojim unukom. Nisam se miješala kćerki u brak. Tu sam bila da pričuvam unučad. Tog kobnog dana, Mišel je čuvao Nemanju. Odjednom je izletio u dvorište i povikao: „Nemanja ne diše, pozovite Hitnu pomoć!“. Vikao je da se dijete guši i djelovao je uplašeno. Po dolasku u bolnicu, ljekari su pozvali policiju, pa su tada Mišela priveli, ali nisam znala zašto – ispričala je za “Alo!” Nadica i dodala:

– Razgovarala sam više puta sa kćerkom dok je trajala agonija i borba da mi se unuk oporavi. Tamara mi je rekla da Mišel nije bio nasilan prema njoj, ali da joj je često prijetio tokom njihovih svađa. Priznala mi je da je planirala da ga prijavi, ali bi se uvijek predomislila jer ga se plašila. Vidjela sam da je njihov odnos čudan. Pokušala sam da pomognem, ali se nisam miješala. Kćerka mi je loše. U teškom je psihičkom stanju i pije lijekove za smirenje – rekla je Nadica.

Nekoliko sati kasnije, vidno potresena Nadica, Tamara i njena sestra, koja je doputovala iz Švajcarske, vratile su se iz Beograda i smjestile djetetovo tijelo u kapelu.

– Mnogo nam je teško, išle smo po naše čedo – rekla je kratko Nadica.

U ulici u kojoj živi Tamara komšije kažu da nije imala sreće sa muškarcima.

– Uvijek je nailazila na pogrešne. Stekli smo utisak da se za nju lijepe muškarci zbog njene kuće, dok se ona njima potpuno predavala. Ona je imala brak prije ovog i sa prvim mužem ima sina od pet godina, koji je živio sa njom. Sa tim mužem se često svađala. On je kulturan, ali se priča da ju je tukao. Poslije raskida sa njim, spetljala se sa Mišelom, pa raskidala i opet se vraćala prvom mužu. Svi se sjećamo kada je taj prvi muž došao u posjetu sinu i tada je izbila tuča. Čuli smo da su radile sjekira i motke. Navodno su se potukli Mišel i taj prvi, pa je dolazila i policija. Samo što se to smirilo, vidjela sam Mišela kako nosi bebu. Djelovao je radosno i ponosno je rekao: „Rodio mi se sin.“

Prosto je sijao, a evo šta se sada desilo – rekla nam je Tamarina komšinica.

Komšija kažu da je Tamara sa Mišelom živjela jedno vrijeme u Vatini, pa se vratila u svoju rodnu kuću. Za Mišela su ispričali da je bio nadničar koji je samo povremeno radio i da nikad suprugu nikuda nije puštao samu.

Doživotni zatvor za ubistvo bebe

Obdukcija je pokazala da je dječak preminuo uslijed oštećenja važnih moždanih centara. Po prijemu u bolnicu, mališan, kome su odmah konstatovane neurološke povrede i brojni hematomi po glavi, uveden je u vještačku komu, iako su šanse da bude spasen bile male. Nažalost, poslije borbe koja je trajala 40 dana, mališan je izdahnuo. Zbog smrti djeteta uhapšen je njegov otac i njemu se na teret stavlja djelo teškog ubistva djeteta i za to mu prijeti doživotna robija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh