Region

Majka podojila mališana od mjesec dana, stavila ga da spava, a poslije nekoliko sati ga zatekla mrtvog

Beba od mjesec dana preminula je juče ujutru u stanu u zgradi u Kraljevu (Srbija), nakon što ju je majka podojila, a nadležno tužilaštvo naredilo je obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Beba - Ilustracija / Srbijadanas.com

Tragedija se dogodila u ranim jutarnjim satima.

Bila zdrava

– Majka je bebu podojila oko tri sata i sve je bilo u najboljem redu. Djetence je zaspalo, a i ona se vratila u krevet. Međutim, kada je oko osam ustala da ponovo obiđe dijete, primijetila je da bebica ne diše – priča izvor i dodaje:

– Majka je odmah pozvala Hitnu pomoć i uspaničila se, počela je da vrišti i zapomaže. Viku su čule komšije, koje su joj priskočile u pomoć. Jedva je kroz suze objasnila ljekarima šta se dešava s djetetom, koje je do tada bilo potpuno zdravo.

Ljekari iz Hitne pomoći prevezli su bebu u bolnicu.

– Kada su ljekari stigli, odmah su prevezli bebu u Opštu bolnicu, ali su tamo, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt – dodao je izvor.

Nije riječ o nasilnoj smrti

Kako se saznaje, zasad nema indicija da je riječ o nasilnoj smrti bebe.

– Nadležni organi rade svoj posao. Ovdje je vjerovatno riječ o gušenju djeteta u snu. Kada je popilo mlijeko, moguće da nije lijepo podrignulo i da je to možda dovelo do smrti. Ipak, najbolje je sačekati obdukciju – kaže izvor iz istrage.

Kako se nezvanično saznaje, o slučaju je obavešteno nadležno tužilaštvo.

– Zamjenik tužioca je naložio obdukciju tijela bebe kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti – navodi sagovornik. Komšije nesretne porodice kažu da su juče ujutru čuli sirene, ali da nisu ni sumnjali kakva se tragedija dogodila u njihovoj zgradi.

– Znamo da u toj zgradi žive podstanari sa četvoro djece. Najmlađe dijete je beba koja je preminula, možda ima mjesec dana, poznato nam je da se majka nedavno porodila. Često smo viđali ženu kako šeta s dječicom, a supruga smo joj sreli samo jednom, gurao je kolica – kažu komšije.

Djeca pedantna

Kako kažu, majka i otac su mlađi ljudi. – Djeluju veoma fino, a ta žena je baš dobro brinula o djeci, nije ih ispuštala iz vida. Djeca su uveijk čista, pedantna, vidi se da nisu zapuštena. Jao, kakva tragedija, ne možemo da vjerujemo, ovo je više nego strašno. Pričaju ljudi da se sama ugušila nakon što je popila mlijeko – ispričale su komšije, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh