Region

Goran se ubio zbog ovoga? Rođaci mladoženje koji se objesio o motivu samoubistva: “Jedan detalj nam je čudan”

Kako kaže, kobnog dana je Goran sa vjerenicom i roditeljima bio u kupovini, pazarili su nakit povodom vjeridbe. Ono što je čudno jeste da je Goran iznajmio hotelsku sobu.

Goran S. - Informer.rs

“Nekoliko dana prije nego što je to učinio javljao se mnogim ljudima, došao je sa djevojkom kod roditelja kako bi organizovali vjenčanje, a onda je iznajmio sobu u hotelu u Leskovcu. To nije ličilo na njega… Ovako gledajući sve govori da je unaprijed isplanirao svoje samoubistvo…”

Ovim riječima, nakon sahrane Gorana S. (39) iz Negosavlja kod Medveđe (Srbija), koji je izvršio samoubistvo u ponedjeljak uveče u hotelskoj sobi u okolini Leskovca, govori za “Blic” njegova rodica. Kako kaže, Goranova porodica, prijatelji, ali i svi poznanici i dalje su u šoku zbog tragedije koja je pogodila ovu porodicu baš u trenutku kada su pripremali veselje.

– Goran je sa vjerenicom, sa kojom se inače zabavlja duže vrijeme, došao kod roditelja da se dogovore oko svadbe. Dogovor je bio, koliko znam, da Goranovi dođu u Beograd kako bi vjerili djevojku, a zatim se organizuje i svadba. Svi su se radovali tom veselju, posebno njegova majka koja je jedva čekala da joj se neko od djece ‘skrasi’ – priča i dalje potresena djevojka.

Kako kaže, kobnog dana je Goran sa vjerenicom i roditeljima bio u kupovini, pazarili su nakit povodom vjeridbe. Ono što je čudno jeste da je Goran iznajmio hotelsku sobu.

– Baš taj detalj mi ukazuje da je Goran vjerovatno planirao to da uradi. Nebrojeno puta do sad je vozio noću za Beograd, nikada to njemu nije predstavljalo problem pa da kažemo da je iznajmio sobu da odmori. Pored toga, javio se velikom broju ljudi proteklih dana, sa svakim bi stao da popriča. Kao da je htio da se pozdravi… Ipak, razlog zbog kog je digao ruku na sebe i dalje je misterija za sve nas – kaže rodica.

Goranova porodica je vrijedna i imućna, imaju nekretninu u Medveđi, njegova majka je privatnik, a i otac penzioner koji povremeno radi. Zato je teorija da je pao u finansijske dugove malo vjerovatna, iako je Goran, kaže ova djevojka, volio da se kocka.

– Baš se nedavno pohvalio da je prošao neki tiket, igrao je i rulet, volio je tu kocku mada koliko znamo nikada nije imao problema zbog toga niti je upadao u neke dugove. Pošto je živio u Beogradu posljednjih godina, moguće da je tamo sa nekim upao u problem… To niko od njegovih ne zna – kaže i dalje potresena djevojka.

“Djevojka htjela da skoči u grob za njim”

– Bio je zaista divan i vrijedan mladić, toliko godina smo rasli zajedno… Iako je umio da plane u sekundi, da bude impulsivan, pa i da opsuje, poslije nekog vremena bi se ponašao kao da je sve u redu. Sahrana je bila izuzetno potresna sa oko stotinak ljudi, njegova djevojka je htjela da skoči u grob za njim – priča rođaka.

Podsjećamo, Goran S. je samoubistvo izvršio u okolini Leskovca, u tuš kabini hotelske sobe. Na recepciji se prijavio sa svojom ličnom kartom, a kada je ušao u sobu poslao je vjerenicu do automobila po stvari, a zatim se objesio o kaiš u kupatilu. Njegovo tijelo pronašla je upravo njegova vjerenica kada se vratila u sobu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh