Region

Virus sve jače steže obruč: Dijete u Nišu oboljelo od korone

U COVID objektima Кliničkog centra Niš, u Srbiji, hospitalizirano je ukupno 336 pacijenata.

Koronavirus - Zena.blic.rs

Кod 146 pacijenata, od kojih i jedno dijete koje je u stabilnom stanju, potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19.

Od ukupnog broja hospitaliziranih, potvrđenih pacijenata, osam je priključeno na aparate za vještačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju, prenose srbijanski mediji.

Njihov klinički status se procijenjuje iz minuta u minut, a terapijske mjere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima ljekara niškog Кliničkog centra, dva pacijenata, sa potvrđenim virusom COVID-19 je preminulo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizirano 118 pacijenata. Кod 36 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19. Nažalost, 1 pacijent sa potvrđenim COVID-19 virusom je preminuo.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizirano 117 pacijenata. Кod 65 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

Među hospitaliziranim pacijentima, nema djece zaražene virusom COVID-19.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh