Region

Njemačka porodica u Zadru izgubila sina: Svi se rastrčali da ih pronađu, snimljen emotivni susret

U trenu je među roditeljima zavladala panika što je primijetio i fotoreporter Cropixa i odmah je ponudio svoju pomoć.

Emotivan susret majke i sina Luka Gerlanc/cropix

Fotoreporter Cropixa iz Zadra našao se jutros u srcu zadarskog poluotoka u pravoj porodičnoj drami: jedna je njemačka porodica u gradskoj gužvi izgubila dijete.

Inga i Ahim krenuli su bezbrižno na sladoled sa svoja tri sina, 6-godišnjim Ilanom, 4-godišnjim Jurijem i 2-godišnjim Ivom. Tek što su sinovima ostvarili želje za slatkim, na Trgu, ispred Gradske lože, shvatili da im jedno dijete, srednji Jurji, nedostaje. U trenu je među roditeljima zavladala panika što je primijetio i fotoreporter Luka Gerlanc koji je odmah ponudio svoju pomoć: pričuvat će im ostale sinove dok oni odu u potragu za malim avanturistom. Nije sve prepustio slučaju, pa je pozvao i policiju, piše “Zadarski“.

Istovremeno, s druge strane Kalelarge, prodavačica dućana uočila je dječačića s plavom kapom kako izbezumljeno tetura ulicom i plače. Baš se u tom trenutku uhvatio za ruku čovjeku koji je i sam čekao sina. Iznenađeni čovjek, inače poznati zadarski zlatar Armend, pokušao je razgovarati s dječakom, no nisu se uspjeli sporazumjeti jer Jurji govori samo njemački. I Armend je pozvao policiju dok mu dijete nije puštalo ruku.

Emotivan susret majke i sina
Luka Gerlanc/cropix

– Pomislio sam kako bi bilo meni da se moj mali sin izgubio i jednostavno sam reagirao kako bi svaki roditelj. Ma svaki čovjek! Kako smo i mi koji smo se ovdje skupili pozvali policiju, što je učinio i vaš reporter, službenici su bili u dosluhu i zapravo je stvar, na svu sreću, brzo riješena – rekao je zlatar, i sam još vidno uzbuđen.

Dok smo trčali s roditeljima od trga preko Kalelarge, otac Ahim nam je komentirao kako je mali Juri kandidat za ovakve stvari.

– Uvijek nešto s njim! Ali dobro je, nije nam prvi put u Zadru, imamo vikendicu na Viru tako da često budemo u gradu. Znao sam da ćemo ga naći, ali nisam znao da su ljudi ovdje tako dragi i ljubazni. Hvala vam svima – rekao je emotivno otac.

Fotroreporter Luka ga je utješio rekavši kako je Zadar najbolji grad za izgubiti dijete – em je mali, em siguran, em će svi uskočiti u pomoć.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh