Region

Kobna test vožnja: Kupac i vlasnik probali motor, pa obojica poginuli

Faris Ćurkić (33) i Armin Kasumović (20) stradali kad su motociklom koji je Ćurkić trebalo da proda Kasumoviću udarili u betonski zid.

Faris Ćurkić - Hayat.ba

Faris Ćurkić (33) i Armin Kasumović (20) poginuli su u stravičnom udesu kod Sjenice kad su motorom ‘Yamaha’, koji je Ćurkić trebalo da proda Kasumoviću, udarili u betonski zid! Nesreća se, kako se saznaje, dogodila u četvrtak uveče oko 22 sata, a tijela mladića pronađena su tek u petak ujutru.

Kobna vožnja

Ćurkić je prodavao motor, pa je iz Novog Pazara otišao kod Kasumovića, koji je rodom iz Sjenice, da bi mladić pogledao dvotočkaš i kupio ga. Faris mu je predložio da se prvo provozaju i mladići su sjeli i odvezli se – priča izvor iz istrage:

Kako ih dugo nije bilo, Ćurkićev otac je pozvao policiju i rekao da mu se sin nije vratio kući, kao i da su i njegovi drugovi zabrinuti jer znaju da je s kupcem otišao u probnu vožnju. Ispričao je i da je Faris nedostupan, pa je policija otpočela potragu. Međutim, iste noći oko 3.30 Hitnoj pomoći je prijavljeno da dvije osobe leže pored betonskog zida na putu Novi Pazar – Sjenica.

Poslije besane noći za rodbinu, jedan prolaznik je pozvao policiju i prijavio da je u Javorskoj ulici vidio tijela. Ljekari su mogli samo da konstatuju smrt mladića, a utvrđeno je da su se oni zakucali u zid i poginuli na mjestu, ali da osim njih dvojice, nije bilo drugih učesnika u udesu. Kako je utvrđeno, Ćurkić je vozio motor, a Kasumović je bio na mjestu suvozača, piše “Kurir“.

Voljeli motore

Na mjestu udesa je blaga krivina ulijevo, najvjerovatnije je da je vozač motora izgubio kontrolu, udario u ivičnjak a zatim i u zid – pričaju mještani i dodaju da su obojica mladića voljeli motore i automobile.

Crna serija u Novom Pazaru: Stradali mladići u automobilu

Inače, ovo je druga tragedija u posljednje tri sedmice u Novom Pazaru. Podsjetimo, polovinom jula u sudaru dva automobila, poginuli su Demir Smajović (22), koji je bio za volanom ‘audija’, kao i Almir Sulejamović (24) i Džamil Nuradinović (23), koji su bili u ‘opelu’.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh