Region

Drama u Ogulinu: Muškarac zaspao na vrhu mosta, spašavali ga vatrogasci

Iz policiji rekli kako je muškarac na sigurnom, u njihovoj stanici

Spašavanje muškarca, Ogulin- 24sata

U centru Ogulina večeras je trajala akcija spašavanja nepoznatog muškarca s mosta. Policija je potvrdila da su ga spuštali s velike visine, te da je na sigurnom.

Muškarac je navodno zaspao na vrhu mosta ispod kojeg se prostire kanjon Đulin, gdje je ponor u toj tački dubok 35-40 metara. Most je u centru Ogulina i uglavnom se niko na njega ne penje jer je izuzetno opasan, piše 24.sata.hr. Akcija spašavanja počela je oko 20.30 sati jer je muškarac mogao pasti u ponor.

– Trebao sam proći mostom, no policija je zatvorila prilaznu cestu. Došli su i vatrogasci i hitna pomoć. Penjanje na most u ovakvoj akciji spašavanja nije opcija jer je prerizično pa su se vatrogasci čovjeku približili košarom i privukli ga unutra, a potom i spustili – ispričao je jedan očevidac.Dodao je i kako se muškarac osvijestio u trenutku spuštanja na zemlju. Ogulinska policija samo je potvrdila akciju spašavanja, nisu navodili nikakve druge detalje, te su rekli kako je muškarac na sigurnom, u njihovoj stanici, piše “24sata“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh